Sabun yapımı sırasında dikkat edilmesi gereken bazı kurallar vardır. Bu kurallar, sabunun kalitesi ve dayanıklılığı açısından oldukça önemlidir. Sabunda terlemeyi önlemenin belirli yöntemleri mevcuttur. Sabunda Terlemeyi Önleme Yöntemleri
Sabun Yapımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Sabun yapımı esnasında en önemli etkenlerden biri, 500 ml kadar sabun bazına 1 kaşık su konmasıdır. Bu, terlemenin veya köpürmelerin oluşmaması için çok önemlidir. Ayrıca, sabunların köpürme yapmamaları adına kalıba döküldüğü anda üzerine alkol sıkılması terleme yapmaması için çok önemlidir. Sabunlarda Terleme ve İnsan Sağlığı Sabunlar terleme yaptıkları zaman, kullanıcılar tarafından yumuşamış olarak algılanabilir ve bu durum tercih edilmeme sorunuyla karşılaşabilir. Aşırı köpürme ve terleme, sabunun kimyasal yapısında bozulmalara neden olabilir ve insan vücuduna zarar verebilir. Sabun terlemesi için belirli terleme önleyici ilaçlar da kullanılmaktadır; bu ilaçlar sayesinde terleme büyük ölçüde giderilebilir. Sabun terlemesi, sert yapıya sahip olan sabunlarda görülme olasılığı çok düşüktür. Bitkisel Destekler ve Sabun Kalıpları Sabun yapımı sırasında bazı bitkisel destekler de terlemeyi önleyici nitelikte olabilir. Sabun kalıplarının çok sıcak olmaması için metal olmamasına dikkat edilmelidir; aşırı sıcaklık terlemeye neden olacaktır. Sabunların yapım sırasındaki bazlık oranına da dikkat edilmelidir. Sonuç Sabunda terleme olayı aslında çok basit yöntemlerle giderilebilir. Sabun yapımına başlamadan önce bir uzmandan destek almakta yarar vardır. Sabunların su oranına dikkat edilmeli, aşırı nemli ortamlarda kurutma yapılmamalıdır. Soğuk derin dondurucular ve alkol spreyleri, sabunların terlememesi için büyük önem taşımaktadır. |